Bugün, güneş aracılığıyla içine girdiğimiz en yüksek enerji ağı “kendin kabul etmek” temasıyla başlıyor. Kendini kabul etmek çokça duyulan ifadelerden biridir. Kendini kabul etmek nedir diye hiç düşündünüz mü?
Ben çok düşündüm, ancak kendim’in ne olduğunu bilmediğimi fark edene kadar bu yapıyı anlamadım. Sahi “kendim” nedir ki?
Neyi sevdiğim ve sevmediğimdir?
Nasıl göründüğüm mü?
Nasıl algılandığım mı?
Yaşım, kilom, saçım, eğitimim mi?
Yoksa ne yiyip yemediğimden ne giyip giymediğime kadar uzanan hatta yaşadıklarımla toplanan sonuçlar mıdır?
Tüm sorularımın üzerinde düşündükçe anladım ki “kendim” yaşamın içinde karşılaştığım şeylerle nasıl baş ettiğimle ilgiliymiş. Benim yaşama karşı tutumummuş; bir sorunu ele alış biçimim, bir sorun karşısında takındığım tavır, tuttuğum yol, düşündüğüm tecrübelerim, hissettiğim ve düşündüğüm algılarım kısacası tüm davranışlarımın tamamının yarattığı tutum kendim demekmiş.
Sahip olduğum, korkularla- becerilerle- bilgiyle- hislerle- algıyla- düşünceyle- hayal gücüyle-sevgiyle-beklentilerle- duygularla-sezgilerle-öngörülerle-içgüdülerle hayat denen deneyim yolculuğunu nasıl karşıladığım tutumlarımla ortaya çıkıyor ve bu tutum sadece bana ait bana has “kendim” olan benim bir sonucumdur.
Dolayısıyla kendim olmak kendi tutumun farkında olmaktır. Kendimi kabul etmek ise tutumumun ardındaki tüm yapıyı görmektir. “Korktuğumu kabul ediyorum” diye zihinsel bir şekilde bunu itiraf etmek kendini kabul etmek değildir. Her türlü iletişim olay ve durum karşısındaki tutumunu görmek ve kabul etmek kendini kabul etmektir.
Nasıl korkuların olduğunu bilmek,
Hangi yetenek ve becerilerle ne tür bir potansiyele sahip olduğunu fark etmek,
Ne tür bilgi ve tecrübelerle olanı değerlendirdiğini kavramak,
Nasıl algıladığını ve algınla gelişen hislerini teyit etmek,
Düşünce biçimini görmek,
Hayal gücünün ve beklentilerinin yarattığı kıvılcımların farkında olmak,
Sevginin sınırlarını tanımlamak ve sonsuzluğa açmak,
Duyguların gelişini izlemek,
Öngörülere sezgilere ve içgüdülere tam teslimiyet içinde olmak,
Olaylarla nasıl baş ettiğini gözlemlemek,
Kısacası hayatın içinde ki her şeye karşı olan tavrını tutumunu benimsemek kendini kabul etmektir. Bunu senden başka kimsenin yapması mümkün ve olası değildir. Human design gibi gen anahtarları gibi birçok kaynak hatta senin hakkında fikir sunan kişilerin görüşleri de sana sadece ilham olabilir seni senin adına kabule geçemez. Bugün kendini kabul etmek! Üzerine güneşimiz bizi destekliyor. Haftanın enerjisinde ise manyetizmamızla nasıl bir çekim ve uyum yarattığımızı bize gösteren bir enerji ağının içinde olacağız.
Human Design kapı15: Aşırı uçlar arasındaki uygun dengeyi ifade eden kendini kabul etmenin kalitesi. Olası aşırılıklar hayatın ritimlerinde yaşanır. Burası ‘Aura’nın kapısıdır.
I-ching 15. Heksagram: İnsan ilişkilerinde alçakgönüllülük ödüllendirilir. Tıpkı vadilerin nihayetinde büyük dağların aşınmasıyla doldurulması gibi, boş bardağı doldurmak ve dolu bardağı boşaltmak evrenin yoludur. İnsan toplumundaki konumunuz ne olursa olsun, alçakgönüllülük, genellikle göz ardı edilen aldatıcı derecede güçlü bir niteliktir. Eğer yüksek bir konumdaysanız ancak alçakgönüllü kalırsanız, insanlar size çekilecek ve sahipleneceğiniz sebepler olacaktır. Konumunuz düşükse, alçakgönüllülük sizi daha yüksek statüdekilere sevdirir. Gerçek alçakgönüllülük, herkese fayda sağlayan ve herkesin talip olması gereken bir erdemdir. En başarılı insanlar, çok şişirilmiş olanları azaltıp çok küçültülmüş olanları ekleyerek durumları dengeye getirmeyi bilenlerdir. Böyle bir kişi, başkaları üzerinde güç değil, dengeli ve istikrarlı ilişkiler için çaba gösterir. Alçakgönüllülük, her durumda dengeleme potansiyelini algılamanıza izin veren erdemdir. Alçakgönüllü insanlar, kendilerini önemsemekten kaynaklanan yanılsamalara kapılmazlar. Alçakgönüllülük sizin için zorsa, biraz kendinizi geri çekip mizah geliştirmek için bilinçli bir çaba gösterebilirsiniz.